2010. május 16., vasárnap

Sült spárga krumplipüré ágyon

Vééégre itt a tavasz és a spárga szezon. Igyekszem minél változatosabban elkészíteni és kínálni a spárgából készült finomságokat. Ebben az esetben a körethez használtam fel. Nálam a 10-es skálán 10-es osztályzatot kap ez a csodálatos zöldség. Most nem írom le, hogy mi mindenre jó, de higgyétek el, hogy szinte mindenre. Még fogyókúrára is a vízhajtó hatásánál fogva.
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 3 db tojás
- 20 dkg Trappista sajt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- só, bors, szerecsendió
- 50 dkg spárga
- sajt a reszeléshez

Elkészítése:
A krumplit meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész, leszűröm és a krumplipüréhez hasonló módom összenyomom, sóval, borssal és egy gondolatnyi szerecsendióval fűszerezem. Az egész tojásokat, a vajat és a reszelt sajtot szépen belekeverem és vajazott jénai tálba simítom.
A spárgák szárát meghámozom és fövő cukros ecetes vízbe helyezem úgy, hogy a fejüket ne érje a víz, mert az a gőztől is gyönyörűen megpuhulnak. Rövid ideig, kb 5 percig főzöm ilymódon, majd leszűröm és a krumpliágyra helyezem szépen sorban a képen látható módon. Megszórom reszelt sattal és forró sütőben szép aranysárgára sütöm. Mi most köretként fogyasztottuk, de el tudom képzelni önmagában is jó adag salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése