2011. február 15., kedd

Birsalma kompót

Amikor megláttam Ilonka néninél a sarki zöldségesnél a csodaszép illatos birsalmákat, nem tudtam ellenállni a kísértésnek. Eszembe jutott, hogy mennyire szerettem gyermekkoromban és azóta csupán pár alkalommal főztem. Ennek az az oka, hogy elég nehézkesen lehet meghámozni és kivágni a magházát. No meg a kompótok felett is eljárt már az idő. Annyi finomsággal lehet pótolni, legalábbis úgy tűnik. Talán ismét divatba hozom e rózsafélék családjába tartozó nemes gyümölcsből készült ínyencséget?!?
Hozzávalók:
- birsalma
- cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- citromlé

Elkészítése:
A birsalmát meghámozom, kivágom a magházát és feldarabolom. Citromos,cukros, fahéjas és szegfűszeges vízben megfőzöm, de nem túl sokáig, hogy szét ne essen, inkább roppanjon egy kicsit.
Eszméletlen finom illatot áraszt. Az íze sem utolsó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése