2011. március 17., csütörtök

Csicseriborsó pástétom

Szabolcs kérésére készítettem ismét el ezt a pástétomot. Régen gyakrabban csináltam, amikor még itthon volt, de valahogy mostanában nem jutott eszembe. Nagyon örülök, hogy ismét előkerült , mert Márk egyből rákattant. Végre egy egészséges étel, amit szeret.
Egyébként székrekedéssel küszködők részére kiváló "gyógyszer" a magas rosttartalma miatt. Hatalmas a fehérje tartalma és szépen leviszi a koleszterin szintet.
Fogyókúrázók és sportolók számára nagyon ajánlott alacsony zsírtartalma és magas fehérje tartalma miatt.
Hozzávalók:
- 25 dkg csicseriborsó
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- pár csepp olívaolaj
- vega mix
- só
- citromlé

Elkészítése:
A csicseriborsót egy éjszakán át, de legalább néhány órán keresztül áztatom. Bő vízben kb 2 órán át főzöm. Kiveszek belőle egy szemet, hogy ellenőrizzem, megfőtt-e. Leszűröm, hozzáadom a reszelt hagymát, a fokhagymát, az olajat, a citromlevet, vega mixet, sót és őrölt köményt majd jól összeturmixolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése